به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، ابراهیم سلیمانی، دبیر جشنواره ملی عکس شکوه جمعه درباره برگزاری این جشنواره گفت: نخستین فراخوان این جشنواره دو سال پیش منتشر شد و در آغاز کار با استقبال بسیار خوبی مواجه شد که بسیاری از هنرمندان از سراسر کشور جزو برگزیدگان نخستین دوره از جشنواره ملی «عکس شکوه جمعه» بودند.
دبیر جشنواره ملی عکس شکوه جمعه، مصلاهای نمازجمعه را میدانی برای ظهور، حضور و جلوههای بصری این عبادت دشمنشکن ارزیابی کرد و ادامه داد: فراخوان دومین جشنواره ملی عکس شکوه جمعه با تغییراتی اندک در مقایسه با دوره گذشته آغاز شده است تا هنرمندان در این رویداد بزرگ هنری ملی شرکت کنند.
وی درباره شرایط فراخوان این جشنواره ابراز داشت: ویروس منحوس کرونا، بسیاری از فعالیتهای اجتماعی و دینی را تحت تأثیر قرار داده و متأسفانه در مقطعی به دلیل رعایت جنبههای بهداشتی نمازجمعه در بسیاری از شهرهای کشور برگزار نشد؛ اما در حال حاضر که به همت مدافعان سلامت شرایط، بهبود نسبی یافته و این فرصت ایجاد شده که مؤمنان دور هم بیایند و نماز با شکوه جمعه در سراسر میهن اسلامی برگزار شود، فرصت مغتنمی برای هنرمندان عکاس است تا در این هفتههای باقی مانده از فرصت فراخوان در مصلاهای نماز جمعه حضور پیدا کرده و به ثبت تصویرهای هنرمندانه از این روزداد بسیار مهم اقدام کنند.
سلیمانی با اشاره به اینکه تغییر اندکی در سه بخش فراخوان جشنواره ایجاد شده است از متقاضیان شرکت در این جشنواره خواست برای اطلاع از شرایط بخش تک عکس، مجموعه عکس و عکسهای موبایلی به تارنمای الکترونیکی namazjomeh.ir مراجعه و در بخش جشنوارهها فراخوان را مطالعه کنند تا با ضوابط و شرایط شرکت بیشتر آشنا شوند.
وی درباره محورهای دومین جشنواره ملی عکس شکوه جمعه، گفت: نمازجمعه، جلوههای حضور در نمازجمعه با تأکید بر حضور خانواده، کودکان، نوجوانان و جوانان، مناسک جمعه، حضور انبوه، صفبندیهای منظم، زیباییهای بصری مصلاهای نمازجمعه، همبستگی امت (نمازجمعه محور وحدت)، مردم و نمازجمعه، آداب و سنن اجتماعی و مذهبی جمعه، اجتماعات وحدت بخش، در سنگر وحدت و عزت، اجتماعات سیاسی، روایت تصویری از ارتباط و انس بی تکلف مردم و مسئولان، ارتباط عاطفی امامان جمعه با مردم و پرتره امامان و مفاخر جمعه، شهدای نمازجمعه، حجاب و پوشش نمازگزاران جمعه، ظرفیتها و جلوههای اجتماعی و سیاسی و دینی در نمازجمعه، جزو موضوعات و محورهای این دوره از جشنواره است. در این دوره از فراخوان بر ثبت تصاویر حضور کودکان، نوجوانان و جوانان در نمازجمعه تأکید شده است که این بخش باید به شکل پررنگتر از دوره قبل اتفاق بیفتد.
دبیر جشنواره ملی عکس شکوه جمعه درباره داوران جشنواره اظهار کرد: استاد سیدعباس میرهاشمی، استاد فرهاد سلیمانی و استاد حسن قائدی از استادان و بزرگان عکاسی ایران زمین از چهرههای شناخته شده در طول سالهای گذشته بودهاند که قضاوت و داوری این دوره از جشنواره را بر عهده خواهند داشت.
وی به برگزاری جشنواره ملی عکس «شکوه جمعه» با همت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه اشاره کرد و افزود: این رویداد با همکاری دفاتر ائمهجمعه، نمایندگیهای شورای سیاستگذاری در استانها و هنرمندان عکاس ایران اسلامی برگزار خواهد شد.
سلیمانی درباره تاریخ برگزاری این جشنواره گفت: تاریخ برگزاری این جشنواره بهمنماه برای داوری و انتخاب است و اواخر بهمن یا اوایل اسفندماه اختتامیه و مراسم اهدای جوایز را خواهیم داشت؛ فرصت شرکت در این جشنواره فعلاً تا پایان آذرماه است که امیدواریم هنرمندان هر چه زودتر آثار خود را ارسال کنند تا مجبور به تمدید زمان شرکت در این جشنواره نشویم.
وی درباره نوع ارسال آثار اظهار کرد: راههای ارسال عکس از طریق سایت است؛ همه چیز در سایت پیشبینی شده است؛ برای ثبت اطلاعات مربوط به عکس از جمله عنوان و بیانیه قسمتهای مشخصی تعیین شده است. تعداد آثار محدودیت دارد اما به لحاظ تاریخی محدودیتی وجود ندارد؛ یعنی عکسهای مربوط به این موضوعات را از پیروزی انقلاب اسلامی تا اکنون میتوانند مدیریت و ارسال کنند. جوایز خوبی پیشبینی شده است که امیدوار هستیم با شرکت بسیار خوب و مسئولانه هنرمندان این دوره از جشنواره هم برگزار شود تا آثار و برکات آن تدوین و منتشر شود.
دبیر جشنواره ملی عکس شکوه جمعه از ائمه جمعه سراسر کشور و ستادهای نمازجمعه استانها درخواست کرد که این عزیزان از هنرمندان عکاس بومی دعوت کنند تا با حضور هر چه بیشتر در این رویداد هنری بتوانند به برگزاری هر چه بهتر و موثرتر این جشنواره کمک کنند.
گفتنی است، علاقمندان می بایستی تمامی فایل ها را به نشانی دبیرخانه دومین جشنـواره ملی عکس "شکـوه جمعـه" در سامانـه الکـترونیکی ShokuheJome.ir و یا درقالب لـوح فشرده CD به نشانی دبیرخانه مسابقه در تهران با پست سفارشی ارسال کنند.
نشانی دبیرخانه در تهران: خیابان جمهوری اسلامی- خیابان ۱۲ فروردین جنوبی – کوچه دانش – فرعی اول سمت چپ – ساختمان دانش – طبقه اول – تولیدات هنری و رسانه ای. کد پستی: ۱۳۱۶۶۷۴۴۱۸ – تلفن همراه دبیرخانه:۰۹۱۲۱۵۳۹۶۴۰